About me - Rólam

Szeretném, ha a szülővárosom tiszta lenne és rendezett. A családom Anyukám révén majd 200 évre visszavezethető ezen a helyen, ezért is különösen fontos a számomra. Értékeljék mindazt, amit a korábbi nemzedékek tettek értünk és ránk hagytak, mert akik korábban itt éltek minden eszközükkel tettek a környezetükért, a városért és az emberekért. Hisz ez a város több mint 700 éves! Mindenki a maga módján és tehetségéből telhetően,

a jövő generációjának is élhető maradjon a város és környéke, ezt szeretném elérni az üzenetekkel. Talán még nem késő tenni érte!

I wish to have my hometown clean and tidy. My family on my Mother side through 200 years can be traced back to this place, it is particularly important to me. Respect everything, what the previous generations have done for us and have left us, because whom have lived here done everything for their nature around them, for the city and for the people with the implements. Can you believe this town is over 700 years old! Everyone in their own way and as best talent, for the future generations to stay enjoyable and livable the city and the area,

 I would like to reach these with your messages. Maybe it's not too late to do it!

Those who live here - Azok akik itt élnek

Családi fényképalbumok nézegetésekor biztosan elhangzottak ezek a mondatok otthon nálad, hogy ő a nagybácsid, ő a nagynénéd – akiket talán igazán soha nem is ismertél csak fényképekről, de tudod hová tartozol és honnan jöttél. Nekem ez gyerekkoromban így hangzott, ahogy végigsétáltam a nagymamámmal a falun keresztül, ebben a házban lakott a papa testvére, a te nagybácsid, abban meg a másik testvére a nagynénéd. A házak sok helyen még ma is állnak és laknak / élnek bennük, igaz már számomra teljesen ismeretlen emberek, de itt szeretném ezt a gondolatot kiemelni, hogy az épületek még mindig állnak és a bennük élőket szolgálják ezáltal. Mostanában egyre több régi parasztházat vesznek meg és újítanak fel, ennek hátterét itt és most nem firtatnám, de a lényeg, hogy újból élettel töltik meg.

History of my project - A projektem története

This city is just like others, there are such people as born here and there are such people as moved here. The same in both; they are living here. And this world here and now is a very important: they are living. While I have been reading historical articles about Bicske I was wondering how I could do something for this city; that is how this idea comes.

Ez a város is olyan, mint a többi vannak, akik ide születnek és vannak, akik ide költöznek. A közös bennük az, hogy itt élnek. És ez a szó itt és most nagyon fontos: élnek. Bicske történelmi leírások olvasása során elgondolkodtam, hogy én hogyan tehetnék ezért a városért, ekkor születet ez az ötlet. Ha szeretnél te is utána olvasni, íme egy link ahol megteheted:

www.sulinet.hu/oroksegtar/data/telepulesek_ertekei/Bicske/pages/bicske/004_bicske_rovid_tortenete.htm